Hello, I’m Veronica

The sky is not completely dark at night. Were the sky absolutely dark, one would not be able to see the silhouette of an object against the sky.

  • , , , , ,

    Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Yücel Yılmaz’ı Ziyaret Ettik

    Burhaniye Satranç Spor Kulübü Başkanı,Dr. Birgi Tuna, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a takımımızın 1. Ligden T. İş Bankası Satranç Süper Ligi’ne yükselirken giydiği formayı armağan ederken.

    Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Resmi İnternet Sitesi, Ziyaretimizi Haber Yaptı

    Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ı Ziyaretimiz Basında da Yer Buldu

    Balıkesirli satranççı Elifnaz Akat, Yunanistan’da Avrupa şampiyonasına katılacak

    Balıkesirli milli sporcu Elifnaz Akat, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın destekleriyle, 2-12 Nisan’da Yunanistan’ın Girit Adası’nda düzenlenecek Avrupa Okullar Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek.

    14.01.2020 13:14 | Son Güncelleme: 14.01.2020 13:14

    Balıkesirli satranççı Elifnaz Akat, Yunanistan'da Avrupa şampiyonasına katılacak

    Balıkesirli milli sporcu Elifnaz Akat, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz‘ın destekleriyle, 2-12 Nisan’da Yunanistan‘ın Girit Adası’nda düzenlenecek Avrupa Okullar Şampiyonası’nda Türkiye‘yi temsil edecek.


    Satranç Süper Ligi’nde satrancın devleri arasında mücadele eden Burhaniye Satranç Kulübünün başkanı Dr. Birgi Tuna, teknik direktörü ve takım kaptanı Dragan Solak ile Elifnaz Akat, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ı makamında ziyaret etti.

    Girit’te yapılacak şampiyonada Türkiye’yi temsil edecek Akat’a başarılar dileyen Yılmaz, “Gerek kızımızın gerekse kulübümüzün başarıları Balıkesir’imiz için gurur verici. Büyükşehir Belediyesi olarak kızımıza elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Biz istiyoruz ki Balıkesir kendi sporcusunu kendi yetiştirsin. Bunun için çocuklarımıza ve gençlerimize gereken her türlü imkanı sağlayacağız.” dedi.

    Satranç maceralarının 2009 yılında başladığını, 2019’da Türkiye Satranç 1. Ligi’nden Türkiye Satranç Süper Ligi’ne yükseldiklerini belirten Birgi Tuna ise “Bunda milli takımımızın as oyuncusu Dragan Solak’ın payı büyük. Biz onlara elimizden geldiğince imkan yaratmaya çalışıyoruz. Bu sayede hem Balıkesir’imizi hem Burhaniye’mizi en iyi şekilde tanıttığımızı düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

    13 yaşındaki sporcu Elifnaz Akat da “Satrançtaki 9’uncu yılım. 2015’te Avrupa beşinciliğim, 2017’de Türkiye şampiyonluğum, 2018’de dünya üçüncülüğüm var. Başkanımız Yücel Yılmaz’ın destekleriyle Girit’teki Avrupa Okullar Şampiyonası’na katılacağım. Kendisine destekleri için teşekkür ediyorum.” diye konuştu.Kaynak: AA


  • Süper Lig’de Devler Sahneye Çıktı

    Burhaniye Satranç Spor Kulübü olarak 2020’de Süper Lig Devleri arasında yer almak için sabırsızlanıyoruz.

    Süper Lig’de Devler Sahneye Çıktı

    Çarşamba, 17 Temmuz 2019 16:19

    img 20190717 145536

    Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi’nde devler sahneye çıktı. Dünyanın ve Türkiye’nin en güçlü satranç sporcularının, 2019 Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi’nde şampiyonluk mücadelesi bugün başladı. Türkiye Satranç Federasyonu tarafından gerçekleştirilen, 14 ülkeden 100’ü unvanlı, 14 takım ve 167 sporcunun mücadele ettiği Satranç Süper Lig’inde ilk hamleler Selçuklu Kongre Merkezi’nde atıldı.

    GM Evgeny Tomashevsky, GM Ernesto Inarkiev, GM Vassily Ivanchuk, GM Ivan Saric, İranlı genç yetenek Alireza Firouzja gibi dünyaca ünlü sporcular ve GM Mustafa Yılmaz, GM Burak Fırat, GM Emre Can, GM Barış Esen, GM Vahap Şanal gibi büyükustalarımızın hamle yaptığı Süper Lig, 28 Temmuz Pazar gününe kadar sürecek. İki hafta boyunca dünyadaki tüm satranç severlerin yakından takip edeceği dev turnuva, uzman yorumcu IM Can Arduman’ın sunuculuğunda, analizler, ödüllü sorular ve konukların katılımıyla canlı olarak yayınlanacak.

    Başhakemliğini IA Akif Tayfun Haznedaroğlu, gözlemciliğini ise IA Aykut İlker Mete’nin yaptığı Süper Lig’de; Beşiktaş Jimnastik Kulübü(BJK), Türk Hava Yolları(THY) Spor Kulübü, Hatay Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, Deniz Su Aquamatch Satranç Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, Karaman Belediye Spor Kulübü, Taş Duvar Spor Kulübü Derneği, Tarsus Zeka Satranç Kulübü, Rota Koleji Spor Kulübü Derneği, Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü, Darüşşafaka Spor Kulübü, Tatvan Satranç Eğitimi Spor Kulübü, Sertel Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, Ordu Büyükşehir Belediye Spor Kulübü Derneği mücadele edecek.

    Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi’nin açılış törenine; TSF Başkanı Gülkız Tulay, TSF Başkan Vekili Aşkın Keleş, Asbaşkan Halil Hilmi Darı, Yönetim Kurulu Üyeleri Sultan Daban, Ulaş Demirci, Ahmet Arda Kılıç, Ali Ümit Şifaver ve Mustafa İmamoğlu, Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Ali Kanber, TSF Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ahmet Uçtu, Temsilcilikler Koordinasyon Kurulu Başkanı Mustafa Eroğlu, Teknik Kurul Başkanı Aykut İlker Mete, Kulüpler Koordinasyon Kurulu Başkanı Zeki Demircan, bölge temsilcileri, TSF Konya İl Temsilcisi Erdoğan Tozlu, kulüp temsilcileri, sporcular ve ailelerin katılımı ile gerçekleşti.

    TSF Başkanı Gülkız Tulay, açılış töreninde bir konuşma yaparak tüm takımlara ve sporculara başarılar diledi.

    img 20190717 173657

    Süper Lig’de ilk tur, sembolik açılış hamlelerinin ardından başladı.

    İki hafta boyunca tüm dünyadaki satranç severlerin “Chess24” ve “Chessbase” sayfalarından takip edeceği dev turnuvaya yönelik soru ve yorumlarınızı TSF Facebook sayfasından ilgili gönderinin altına, Twitter‘da (@turkishchess) ise #TürkiyeİşBankasıSatrançSüperLigi etiketini kullanarak bize yazabilirsiniz.

    2019 Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi’nde yarışan takım ve sporcularımıza başarılar diliyoruz. 

    2019 Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi Canlı Yayını

    img 9416
    img 9424

    TSF Başkanı Gülkız Tulay

    img 9475
    img 20190717 145536
    img 20190717 145610 1

    THY Spor Kulübü

    img 20190717 145753
    img 20190717 145853
    img 20190717 150041 1
    img 20190717 150244

    Kaynak: Süper Lig’de Devler Sahneye Çıktı


  • Yeni Transferimiz İbrahim Halil Yıldırım’dan Gurur Veren Haberler

    Sporcumuz, İbrahim Halil Yıldırım, Ankara Başkent Open’da B Kategorisinde 3. olarak elde ettiği başarıdan sonra, Liselere Geçiş Sistemi’nde tüm soruları doğru yanıtlayarak tam puan elde etti.

    İbrahim Halil Yıldırım’ı kutluyor ve başarılarının devamını diliyoruz.


  • , , ,

    Çeşme Open’dan Mutlu Haber

    Burhaniye Satranç Spor Kulübü sporcularından Elifnaz Akat, 24 – 30 Haziran tarihleri arasında Düzenlenen Çeşme Open Uluslararası Satranç Turnuvası’na katıldı.

    144 sporcu arasında 100. sıradan başladığı turnuvayı 23. sırada tamamlayarak elde ettiği başarıyı, kadın sporcular arasında birinci olarak pekiştiren Elifnaz Akat, turnuva sonunda ödülünü Türkiye Satranç federasyonu Başkanı Gülkız Tulay’dan aldı.


  • ,

    Kupayı kaldırdığımızda yanımızda olacak en büyük destekçimiz yoksa siz misiniz?

    KUPAYI KALDIRDIĞIMIZDA YANIMIZDA OLACAK EN BÜYÜK DESTEKÇİMİZ YOKSA SİZ MİSİNİZ?

    Burhaniye Satranç Spor Kulübü, Türkiye Satranç Birinci Ligi'nden, İş Bankası Satranç Süper Ligi'ne yürüyecek yol arkadaşı arıyor
    Burhaniye Satranç Spor Kulübü, Türkiye Satranç Birinci Ligi’nden, Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi’ne yürüyecek yol arkadaşı arıyor

    Türkiye Satranç Federasyonu, 2018 – 2019 sezonunda Burhaniye Satranç Spor Kulübünün, Türkiye Satranç Birinci Ligi’nde yarışmak için gereken hazırlıkları yapmasını istedi.

    Burhaniye Satranç Spor Kulübü Başkanı, Dr. Birgi Tuna yaptığı açıklamada; “17 Haziran 2019 tarihinde sona erecek transfer dönemi ve araya girecek olan Şeker Bayramı nedeniyle sıkışık bir takvim bizi bekliyor. Kulübümüzün Teknik Direktörü GM Dragan Solak, takımı kuruyor. Belirlediği isimlerle görüştü. Bir çoğundan olumlu dönüş aldık. Gereken bütçeyi bulmak da bize düşüyor. Amacımız Türkiye İş Bankası Süper Ligi’ne şampiyon olarak yükselmek. Bu yolda bizimle birlikte daima bir adım önde diyecek yol arkadaşları arıyoruz. 28 Temmuz’da Birinci Lig kupa töreninde sponsorlarımızla birlikte bir şenlik yaşamaya hazırlanıyoruz. Ekonomik sorunların gündemin en önünde yer aldığı bu dönemde küçük bütçelerle büyük işler başarmak isteyenler bizimle iletişime geçebilir” dedi.

    Forma çalışmalarını da tamamladıklarını belirten Dr. Birgi Tuna, forma reklam alanlarının belirlendiğini ve bu alanlara reklam vermek isteyenlerle de görüşmelere başladıklarını belirtti.


  • Burhaniye Satranç Spor Kulübü Türkiye Satranç Birinci Liginde mücadele etmek için Satranç Federasyonu’na başvurdu.

    Burhaniye Satranç Spor Kulübü Türkiye Satranç Birinci Liginde mücadele etmek için Satranç Federasyonu’na başvurdu.

    Burhaniye Satranç Spor Kulübü, geçen yıl İş Bankası Satranç Süper Ligi’nde mücadele eden ancak bu yıl Türkiye Satranç Birinci Ligi takımı olan Gökçeada Spor Kulübü ile görüşmeleri tamamladı.

    Gökçeada Spor Kulübü’nün Türkiye Satranç Birinci Ligi’ndeki haklarını Burhaniye Satranç Spor Kulübü’ne devretmeye karar vermesiyle birlikte, 2018 -2019 sezonunda Burhaniye, Türkiye Satranç Birinci Ligi’nde mücadele etmek için başvurusunu tamamladı.

    Önümüzdeki günlerde TSF Yönetim Kurulu’nun konu ile ilgili kararını açıklayacağını belirten Burhaniye Satranç Spor Kulübü Başkanı Dr. Birgi TUNA, “Yönetim Kurulu’ndan kararın olumlu çıkacağını düşünüyorum. Biz şimdiden Teknik Direktörümüz GM Dragan Solak’tan İş Bankası Satranç Süper Ligi’ne yükselecek bir takım kurmasını talep ettik. Hazırlıklarımızı şampiyon olmaya yönelik yapıyoruz. GM Dragan Solak’ın İş Bankası Süper Lig takımlarından birinde oynaması için teklifler vardı. Bir aksilik olmazsa bu hafta GM Dragan Solak’ın da Burhaniye için oynaması konusu netlik kazanacak” dedi.

    21 – 28 Temmuz tarihleri arasında Konya’da düzenlenecek olan Türkiye Satranç Birinci Ligi’ne 24 takım katılacak. Bunlardan ilk üçe giren takımlar bir üst lig olan İş Bankası Satranç Süper Ligi’ne terfi ederken son dört takım ise ikinci lige düşecek.


About Me

The sky is not completely dark at night. Were the sky absolutely dark, one would not be able to see the silhouette of an object against the sky.

Follow Me On

Subscribe To My Newsletter

Subscribe for new travel stories and exclusive content.