Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonasında Burhaniye Satranç Spor Kulübünün Gururu Alimert Özsoy…

Alimert Özsoy, 2. Masada hiç yenilgi almadan 7 galibiyet 2 beraberlikle 8 puan toplayarak 3. oldu .

 

Burhaniye Satranç Spor Kulübü sporcuları 8 – 15 Temmuz tarihleri arasında Konya’da düzenlenen Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonasından döndü.

55 Takımın yarıştığı ve 9 Tur üzerinden oynanan turnuvada ilk 6’ya girerek Türkiye İkinci Satranç Ligi’ne yükselmeyi hedefleyen Burhaniye Satranç Spor Kulübü, 8. Turda talihsiz bir yenilgi alarak Şampiyonadan 17. sırada döndü.

Burhaniye Satranç Spor Kulübü sporcularından Alimert Özsoy‘un 9 Turda 8 puan toplayarak elde ettiği masa derecesi ise büyük teselli oldu.

Burhaniye Satranç Spor Kulübü Başkanı Dr. Birgi Tuna, “bu yıl ikinci lige yükselmeyi çok arzu ettik. Ancak bir dizi talihsiz olaylar sonucu bunu başaramadık. Yine de yarışan 55 kulüp içinde 17. sırada başlayıp 17 sırada bitirebilmiş olmak da en azından başarısız olmadığımızın göstergesidir.

“Kardeş kulübümüz Ayvalık Satranç Kulübünün değerli antrenörü Sayın Ahmet Dinler tarafından keşfedilen ve son dört yıldır Burhaniye Satranç Spor Kulübü forması giyen Sevgili Alimert Özsoy, yeteneğini bir kez daha kanıtladı. 2. Masada 8 puan toplayarak elde ettiği Masa derecesi, hepimizi hem gururlandırdı hem de içimizdeki burukluğu giderdi. Alimert ve ailesi büyük fedakarlıklarla, Burhaniye’de Milli sporcumuz ve Teknik Direktörümüz GM Dragan Solak‘ın çalışmalarına üstelik derslerini de aksatmadan düzenli katılmakta. Bu yıl TEOG sınavında da başarılı bir sonuç alan Alimert’i yürekten kutluyorum.

“Önümüzdeki yıl daha güçlü bir kadroyla 2. Lige yükselmeyi amaçlıyoruz. İki yıldır şanssızlıklar yakamızı bırakmadı. 2018’de şeytanın bacağını kırıp ikinci lige yükselmeye kararlıyız” dedi.

Mehmet Hatipli, Alimert Özsoy, Mete Albayrak, Mutlu Gönen, Ulaş Koç, Hakkı İlbay, Erol Cansel, Merve Özsoy, Feyzullah Akkent, Sinem Koruoğlu, Şevval Bitmez ve Halil İbrahim Özkan‘dan oluşan Burhaniye Satranç Spor Kulübü bu yıl Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası’na byDoğan Restaurant, Naim Çağıl İnşaat ve Yönetim Kurulu Üyelerinden Dr. Birgi Tuna ile Ecz. Bora Ceylan’ın maddi katkılarıyla katılırken Kulüp Başkanı Dr. Birgi Tuna, gelecekte daha başarılı olabilmek için kurumsal bir sponsorluk sistemi üzerinde çalıştıklarını belirtti. “Sporun kendi kaynakları bazı başarıların elde edilebilmesi için yeterli olmamaktadır. Bu yıl bize katkı sunan sporun ve sporcunun dostu Sayın Baykal Doğan ile Sayın Naim Çağıl‘a ve Yönetim Kurulu üyemiz değerli meslektaşım Ecz. Bora Ceylan‘a şükranlarımı sunarım” dedi.

 

Yorumlarınız

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.